lördag 3 oktober 2009
Frukostfrallor
Dag 1 tidig kväll
50 g vetesurdegsgrund
250 g vatten
3 g jäst
350 g vetemjöl special
10 g salt
10 g hela linfrön
20 g solroskärnor
Rör ihop alltsamman i en bunke. Täck med plast ställ in i kylskåp över natten.
Dag 2 morgon
Sätt ugnen på 275 grader med en plåt i mitten och en oöm plåt på nedersta hyllan. Ta fram degen ur kylskåpet.
Gör 10 bullar för hand av degen. Degen är klibbig så jag brukar skölja händerna i kallt vatten när jag ska forma bullarna. Strö på linfrö på bullarna. Alternativt kan man ta solroskärnor eller både ock.
Sätt in bröden i ugnen och lägg några isbitar på den nedre plåten. Sänk värmen till 250 grader. Låt bröden stå ca 15 minuter tills de fått fin färg.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar