tisdag 22 september 2009

Zucchinibröd

Idag ska jag testa och göra zucchinibröd. Så här blev resultatet.

Photobucket

Dag 1 kväll, 1 sats poolish:
150 g vetemjöl
125 g vatten
3 g jäst

Blandad poolish som jag låter stå i rumstemeratur över natten:
Photobucket

Så här ser poolishen ut på morgonen:
Photobucket

Dag 2 morgon:
350 g vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
1 dl dinkelflingor
1 dl oskalade sesamfrön
1 små zucchinis
1,5 dl vatten
5 g jäst
12 g salt

1. Riv zucchinin grovt.
2. Blanda jästen med kallt vatten. Blanda i alla övriga ingredienser
(utom saltet).
4. Kör degblandaren 12 minuter, häll i saltet och kör ytterligare 5 min.
Degen ska vara rejält kletig.
5. Lägg över degen i oljad plastlåda och låt vila i kylskåpet (över
natten).

Photobucket

6. Dela degen i två delar och lägg i jäskorg, låt jäsa 45 min.

Photobucket

7. Sätt ugnen på max värme (275 grader).
8. Lägg in bröden på plåten i ugnen och lägg in några isbitar innan du stänger luckan. Sänk efter tio minuter värmen till 200
grader.

Photobucket

9. Ta ut bröden efter 30 minuter, eller när brödens innetemperatur är 98
grader.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar